Behöver man SSL – certifikat till hemsidan?

30 januari, 2019

Vad är ett SSL- certifikat?

SSL står för Secure Socket Layer. Har man ett SSL -certifikat till sin hemsida så inne bär det att all trafik som går över hemsidan krypteras. Det blir alltså säkrare för dina besökare på hemsidan när de t ex  fyller i ett kontaktformulär eller handlar i din webbshop.

Hur vet jag om jag har ett SSL-certifikat redan?

Titta på länken till hemsidan! Börjar länken med https:// i början så finns det redan ett SSL-certifikat. Börjar länken däremot med http:// i början –  d v s det finns inget s med så finns det inget SSL-cerifikat.

Google prioriterar hemsidor med SSL-certifikat

Under 2018 började Google prioritera hemsidor med s k SSL certifikat. Hur då? Jo de markerar hemsidor som inte har SSL-certifikat som ”inte säker” i webbläsaren, Chrome.

Varför då? Jo för att en hemsida som har ett SSL cerifikat erbjuder en säkrare lösning. All information som går över hemsidan,  t ex när du fyller i ett kontaktformulär krypteras eller när du fyller i dina uppgifter i en webbshop när du gör ett köp. För en webbshop är det en nödvändighet att SSL – säkra sin hemsida, för en ”vanlig” hemsida är det inte nödvändigt på samma sätt men det signalerar att vi tar våra besökares säkerhet på allvar.

Nu erbjuder också i princip alla webbhotell SSL certifikat gratis. Kontakta ditt webbhotell om ett nytt SSL certifikat och Kontakta AS webstudio om du behöver hjälp med att anpassa hemsidan för ditt SSL-certifikat.

Vill ni också ha en ny hemsida?

Kontakta AS webstudio om du behöver hjälp med en ny hemsida i WordPress
– eller kanske har ni redan en hemsida som behöver lite omsorg eller fräschas upp?

Tel  070 69 59 600